4 elementer, du skal huske på din bogforside
Forfatterens navn
Vi skal vide, hvem der har skrevet bogen. Du har fået skrevet en bog, hvilket betyder, at dit navn skal stå på forsiden, så der ikke hersker nogen tvivl om, at det er din bog, læseren står med i hånden.
Bogens titel
Vi skal vide, hvad din bog hedder. Læseren skal vide, hvilken bog de holder i hånden, uden at der er nogen tvivl. Din bog kan sagtens have en underrubrik (fagord for underoverskrift), som kan uddybe din titel. Dette bruger man især, når det gælder en fagbog.
Billede / illustration
Et godt billede/illustration på forsiden af din bog skal tiltrække læseren, så vedkommende tager din bog ned fra hylden og læser den. Billedet eller illustrationen skal være med til at underbygge emnet i din bog. Den kan give læseren et visuelt billede af, hvad din bog handler om.
Forlagets / dit logo
Har du dit eget forlag, skal forlagets logo være at finde på forsiden, så vi ved, hvem der har udgivet den. Udgiver du din egen bog, skal dit eget logo på, så vi ved, at du er udgiveren bag bogen. Det er et lille reklameskilt for udgiveren.

Det her er ikke en tekst om, hvad der skaber en god forside, men hvilke elementer du skal huske at få på. Der er mange forskellige meninger og holdninger til, hvad der er en god forside. De forsider, som Pernille synes er gode, er ikke nødvendigvis de samme, som fanger Kenneths øjne. Vi vil altid anbefale, at du får lavet en forside, der gør, at når du ser din bog og holder den i hånden, så bliver du stolt og kan ikke vente med at få den ud på hylderne i butikkerne og ud til dine læsere. Det betyder selvfølgelig ikke, at du ikke skal have din målgruppe med i tankerne og de virkemidler, der virker på dem. Et lille ekstra tip: spørg din målgruppe om, hvad der fanger dem, og hvad de synes om.