Er skriveriet gået i stå?

Er skriveriet gået i stå?

Sådan kommer du i gang igen.

Nogle gange kan det hele bare være rigtig træls! Alting tager lidt længere tid, og skrivemotivationen er bare forsvundet. Når skrivemotivationen er væk, kan man faktisk gøre noget for at få den til at komme frem igen. Skrivemotivation er som en muskel, som man skal huske at holde ved lige.

Motivation, hvad betyder det egentlig? Det betyder at movere, fordi man vil ændre noget, gøre noget. Er man eksempelvis  sulten, så spiser man. Er man træt, sover man. Føler man sig ekstra kreativ, så producerer man noget kreativt. Sådan er det også med motivation. Føler man sig motiveret, gør man noget. Det er forskelligt fra person til person, hvad der motivere en. Så derfor er det vigtigt for dig at vide, hvad der lige præcis motiverer dig.

Her er vores bud på 10 måder at ruske op i din skrivemotivation på:

1. Lav en playliste med din yndlingsmusik. Det skal være musik, der gør dig glad og giver en god energi.

2. Gå en tur, hop en tur, gå baglæns og se noget, du ikke normalt ville se. Bare kom ud at se noget – oplev noget.

3. Læs i en bog

4. Tænk på noget andet og vend så tilbage efter lidt tid. Nogle gange skal man bare gå væk fra det, der driller og komme tilbage med nye briller og se på det igen.

5. Snak med nogen og hør, hvordan det går med deres skriveri. Lyt til deres historie. Måske vil den give dig nye indgangsvinkler til dit problem.

6. Stil et stort spørgsmål – og bliv ved med at stille en masse små. Måske skrivemotivationen så vil komme frit frem.

7. Gå en tur på biblioteket og vær sammen med bøgerne.

8. Giv dig selv en medarbejdersamtale. Måske er der noget, der nager dig, som holder skrivemotivationen tilbage.

9. Riv dig løs og brug en anden skrifttype end den, du plejer at bruge – prøv måske at skrive det hele i hånden.

10. Lav din helt egen skrivemotivationsplakat – fuld af ting, du kan lide, og hæng den et sted, hvor du hele tiden kan se den.

Du er ikke den eneste, hvis skrivemotivation forsvinder en gang imellem. Det er helt normalt, at den render væk nu og da. Det sker for os alle sammen. Derfor er det vigtigt at lade din skrivemotivationskonto op. Læs en bog i en ny genre, eller prøv noget, du aldrig eller kun sjældent har prøvet. Gå væk fra det, der driller. Skrivemotivationen skal nok komme igen, og så er du ikke til at stoppe.