Fire ting, du bør overveje, før du tager fat på en grafisk designer.

Fire ting, du bør overveje, før du tager fat på en grafisk designer.

Fedt, du gerne vil have hjælp af en fagperson til at få lavet din bog. Du er allerede et langt stykke ad vejen. Du er kommet frem til, at du skal bruge hjælp, så din bog kommer til at se ordentlig ud. Du er supersej. Der er et par ting, helt præcist fire, du bør overveje, før du tager fat på en grafisk designer. Det er fire spørgsmål, Pernille altid stiller til dem, hun hjælper med et eller andet grafisk. Det er også med til at gøre arbejdsprocessen hurtigere og undgå alt for mange misforståelser.

1. Hvad skal du have lavet?

Er det hele bogen der skal sættes op, inklusiv omslaget?
Skal omslaget være hardback eller paperback? Skal det have flapper?

Et lille underpunkt – størrelsen på det, der skal laves, er alletiders at vide.

2. Farver

Hvis der er nogle bestemte farver, du gerne vil have, der skal bruges i materialet, så skriv det endelig. Farverne er en stor del af designet, og hvis du har nogle specielle ønsker, skal du huske at sige det, så det hele ikke skal laves om, når du får det første udkast og ser, at farverne ikke er de rigtige.

3. Billeder

Har du billeder, der skal bruges på materialet? Har du rettighederne til at bruge dem? Er det grafikeren, der skal hjælpe dig med at finde billeder og/eller illustrationer, eller måske tage/lave til dig? Skal designet laves ud fra de medsendte billeder? Send dit billedmateriale med, hvis du har det.

4. Inspiration

Kom gerne med eksempler på noget, du godt kan lide. Det kan være en opsætning, du synes godt om, en stemning på et billede eller noget helt andet. Hvis du har en ide i hovedet, skal du bare komme med den med det samme, så grafikeren ikke skal gætte sig frem. Det gør det hele lidt hurtigere.

Det her er de ting, Pernille spørger efter, når hun skal hjælpe med den grafiske opsætning af bøger. At du har tænkt over de her fire ting gør, at du er et stykke længere fremme i processen og rent faktisk har gjort dig nogle tanker om, hvad du gerne vil have. Det er en stor hjælp for den, der skal hjælpe dig. Det kan være, at du i den sidste ende kan spare en korrekturgang, og du er mere sikker på, at du får et produkt, du bliver glad for og kan bruge.

Vi håber, at listen kan hjælpe dig med at få lige den bog, du ønsker.