Hold styr på detaljerne i din bog

Det er vigtigt at holde styr på alle detaljer i din bog, men det kan også nogle gange være en lidt uoverskuelig proces, for der er virkelig mange ting at huske på. 

Vi har samlet tre redskaber, der gør det lettere for dig at holde styr på både de store og små detaljer, som får din bog sikkert i mål, at hovedpersonen har blå øjne gennem hele fortællingen og at familiemedlemmerne hedder det samme. Det er altså alle de små detaljer, der gør en kæmpe forskel.

Der er tre redskaber, vi vil sætte fokus på

  1. Plotkort
  2. Kapiteloversigt
  3. Karakteroverblik

Plotkort

Det er et kort eller et stykke papir, hvorpå du skriver de emner og temaer, din bog vil berøre; altså, hvad din bog handler om. Du behøver ikke bruge alle plotkort, du laver. Du kan altid gemme dem, men så får du dannet dig et overblik.

Kapiteloversigt

Det er en oversigt over de kapitler, der skal være i din bog. Overblik over historiens udvikling. Hvilket plot skal bruges i hvilket kapitel? Det er nu, du skal skabe dit overblik. Når det først er skabt, er det lettere for dig at holde styr på detaljerne.

Karakteroverblik

Hold styr på dine karakter i bogen. Skriv navn, uddannelse, arbejde, bedste ven, familieforhold, osv. Alt dét, du finder vigtigt for historien, så du ikke glemmer hårfarve, øjenfarve, og hvem der er venner med hvem. Det er vigtige detaljer at holde styr på, så du ikke taber læseren pga. små dumme fejl. Deres fokus skal være på selve historien, ikke de manglende detaljer.

Det her er en kort intro til, hvordan du kan holde styr på detaljerne i din bog. Vi har samlet dem + lidt ekstra redskaber i en guide, der hedder “Få styr på detaljerne i din bog”.