Hvad er en redaktør?

Hvad er en redaktør?

Ifølge ordbogen er en redaktør én, der redigerer. Det er helt korrekt, sådan helt kort. Vi ved dog, at en redaktør er meget mere, og det vil vi gerne gøre dig lidt klogere på. Vi vil gerne fortælle dig, hvad en redaktør er, og hvilken forskel han/hun kan gøre for dig og din bog.

En redaktør giver dig feedback på din tekst. Redaktøren hjælper dig ved at sætte friske øjne på din tekst og med at danne struktur i den, så den flyder naturligt, uanset om det er en fagbog eller en skønlitterær bog, du har skrevet.

Hvad en redaktør hjælper dig med?

En redaktør hjælper dig med at få det store overblik over din bog. Redaktøren kan også hjælpe dig med at skabe struktur i din skriveproces. Redaktøren hjælper din tekst med at få et bedre flow, så din handling og hensigt bliver mere tydelig for læseren. Når du skriver en bog, er der mange detaljer, der skal holdes styr på, og det kan redaktøren også hjælpe dig med.

Den redaktionelle proces

Det er en individuel proces. Det er forskelligt fra forfatter til forfatter, hvad der er brug for hjælp til, men det er også forskelligt fra redaktør til redaktør, hvad der sættes fokus på.

 

Tre råd fra redaktøren til dig

Hos os er det Kenneth, der er redaktør på din bog. Når han læser din bog, kigger han efter følgende:

👉 Er der en rød tråd i teksten?

👉 Er der noget der ikke hænger sammen?

👉 Bliver der fulgt op på ting?

 

Her kommer et ekstra tip fra redaktøren👇

Inden du sender din tekst til redaktøren, så er det vigtigt, at du har haft andres øjne på teksten og fået deres feedback.

Vi håber, at dette har gjort dig lidt klogere på, hvad en redaktør er, og hvordan det kan gøre en kæmpe forskel for dig og din bog at få en redaktør tilknyttet. Vil du gerne vide mere om, hvordan det er at bruge os som redaktører på din bog, kan du læse om vores redaktørproces her.