Hvordan får jeg idéer til min bog?

Hvordan får jeg idéer til min bog? 

En måde til at samle dine tanker og idéer er ved at lave en brainstorm. En brainstorm er en rigtig god måde hurtigt at samle en masse idéer.

Inden du går i gang med en brainstorm, er det vigtigt, at du har tænkt over, hvilke svar du gerne vil have ud af den. Der kan sagtens være flere. Det kan være:

  • Genre
  • Type
  • Steder
  • Publikum (børnebog, YA eller til voksne)
  • … lige dét, du mangler inspiration til

Du skal være klar over, at når du laver en brainstorm, kan du få rigtigt mange idéer, også uden for det område, du brainstormer. Det skal du kun være glad for. Når først du har fået varmet din kreativitet op med brainstormen, er det med at holde fast og bare følge med.

Opbygning af en brainstorm

En brainstorm starter altid med en midte, og så bygger du videre på den. Når du sidder fast og ikke kan komme videre, vælger du én af alle de ting, du fandt på i første runde, og bruger den som en ny midte for en ny brainstorm, og sådan kan du blive ved. 

Når du brainstormer, er det vigtigt at du har ja-hatten på. Du skal ikke holde dig selv tilbage. Intet er for vildt, dumt eller underligt. En underlig idé kan måske blive til et mesterværk, måske ikke. Din kreativitet kan bedst udtrykke sig selv, hvis du ikke stopper den med ‘nej, det går ikke’, ‘nej det er forkert’, eller andet i den dur.

Du kan brainstorme alene eller sammen med andre. Når du brainstormer sammen med andre, kan det oftest lede til nye og anderledes idéer end dem, du selv ville kunne finde på. Det kan være, at din partner gerne vil brainstorme på noget andet end en ny bog, og det kan sagtens lade sig gøre. Så kan I hver især starte med jeres egen brainstorm, og efter 10-15 minutter kan I skifte og brainstorme videre på hinandens idéer. Når du får den tilbage, kan der være en masse nye idéer, du kan arbejde videre med, som du slet ikke ville have tænkt på selv.

Hvordan kommer du i gang med at brainstorme?

Nogle gange kan et tomt stykke papir virkelig synes skræmmende, og du får slet ikke startet din brainstorm. Det hele går i stå, inden du overhovedet kommer i gang. Det vil vi gerne hjælpe dig med. På billedet kan du se en brainstorm, som du kan tage udgangspunkt i, så du kan komme godt i gang med at brainstorme på din næste bog.

God brainstorming.

Hvordan får jeg idéer til min bog? 
På billedet kan du se en brainstorm, der tager udgangspunkt i nye idéer til din næste bog.