Hvorfor er boganmeldelser vigtige?

Hvorfor er boganmeldelser vigtige?

Er de boganmeldelser virkelig så vigtige? Er der nogen der læser dem og vælger bøger ud fra dem? Det helt korte svar er – Ja.

Lad os uddybe det lidt mere. Vi er mere tilbøjelige til at vælge noget til, hvis det bliver anbefalet af en, vi kender, eller som vi ser som en autoritet inden for området. Derfor er boganmeldelser vigtige. Boganmeldelser gør, at din bog bliver set, og det bør være en del af din markedsføringsplan at sende din bog ud, så du kan få den anmeldt.

Hvor finder du nogen, der kan skrive en anmeldelse af din bog?

Der er flere steder, du kan søge hen for at få en boganmeldelse af din bog. 

Den helt klassiske vej er at sende den ud til aviser, dagblade og magasiner. Find dem, hvor det giver mening for din bog. Her skal du både tænke i bogens emne, genre og, ikke mindst, bogens primære målgruppe. Send den sammen med en pressemeddelse, hvis du vælger at sende den ud til pressen.

Du kan også finde boganmeldere på nettet, især de sociale medier. Gå ind og følg dem og tjek deres opslag, så du får en følelse af, hvilke genrer de anmelder, og hvordan de anmelder. Det er vigtigt for din bog, at det giver mening for anmelderen at tage fat på din bog. Hvis det er en anmelder der kun skriver om fagbøger, skal du ikke sende din roman den vej. Det kræver lidt forarbejde. Når du har fundet de rette, tager du fat på dem og spørger, om du må sende din bog til dem. 

Boganmeldelsen er vigtig

Den er vigtig, fordi den er med til at fortælle potentielle læsere, hvorfor de lige præcis skal vælge din bog. Det er ikke nok, at du synes, det er en god bog. Vi vælger ud fra andres anbefalinger, hvis det er en ny forfatter, vi ikke kender.