Hvorfor er din overskrift så vigtig?

Hvorfor er overskriften så vigtig?

Hvis den ikke fanger din læser allerede i overskriften, så kommer dit budskab ikke ud, da vi som modtagere dermed ikke læser videre, og det ville bare være ærgerligt. Derfor er det vigtigt at få lavet en overskrift, der giver os lyst til til at læse mere. Du kan lave lidt forskellige overskrifter, der gør, at vi læser videre:

  • Provokation
  • Kom med dit budskab med det samme
  • Clickbait
  • Stil et spørgsmål

Lad os gennemgå de forskellige typer og hvordan du bruger dem:

Provokation

Det kan gøres med en hård udtalelse, så vi bliver nødt til at læse, hvad det handler om.

Kom med dit budskab med det samme

Så ved vi med det samme, hvad vi kan forvente at læse mere om. Kom med budskabet først, og så kan du uddybe i selve teksten og komme med din viden.

Clickbait

Vælger du at bruge denne metode, er det vigtigt, at du ikke skriver noget, du ikke kan holde. Det skal hænge sammen med dét, du skriver om i din tekst.

Stil et spørgsmål

Når du starter med et spørgsmål, så får vi en grund til at stoppe op og læse svaret.

Der bliver skrevet så mange forskellige e-bøger, opslag og andre tekster, hvor det er vigtigt at få dine læsere til at læse det hele, så de får alle dine guldkorn med. Derfor kan du bruge ‘overskriftsreglen’ flere steder. Det gør også, at du med tiden bliver superdygtig til at skrive overskrifter, der får os til at ville læse mere.

Den bedste overskrift til din bog

Her kommer det an på om det er en fagbog eller en skønlitterær bog. Er det en fagbog, skal den fortælle læseren, hvad vi kan forvente at lære mere om. Er det en skønlitterær bog, kan titlen være med til at fortælle, hvad bogen handler om. Her er der også et vigtigt sammenspil mellem bogens titel og hvordan, man vælger at illustrere den.

Husk, at din overskrift skal få os til at stoppe op i den store mængde af information, vi bliver præsenteret for hver dag. Derfor er det vigtigt, at du tænker over, hvordan du bedst fanger læseren.