Skrivegruppe

Bliv en del af en skrivegruppe

Det at skrive kan være en ensom sport. Vi sidder hver især med hovedet inde i vores skærme og hænderne på tastaturet og skriver derudaf. For nogle er det sagen, men vi er andre, der gerne vil skrive med andre, så vi er mere sammen om det, selvom vi skriver hver for sig.

Hvorfor mødes med en skrivegruppe?

Når vi mødes i skrivegrupper, er det for at blive bedre til at skrive. Vi mødes for at få kritik på det, vi har skrevet, men også for at give det, så de andre får noget brugbart med sig. Det gør også, at vi bliver bedre til at læse.

Når vi vælger at deltage i en skrivegruppe, eller at gå til skrivning, som vi kalder det, så hjælper det os med at blive klogere på, hvad der virker og ikke virker i en tekst. Vi bliver klogere på sætningernes betydning og hvilken værdi de giver til en historie.

Bliv bedre til at modtage og give konstruktiv kritik

Det kan være virkelig svært at give sin tekst til andre for at få feedback eller konstruktiv kritik. Det kan også være svært at give de første par gange. Dér er en skrivegruppe en god idé, for så kan man som gruppe sammen sætte rammerne for, hvordan den konstruktive kritik gives. 

Vi bliver blinde på vores egne tekster, derfor er det vigtigt at få andres øjne på dem. Det er dog også vigtigt at sige, at du ikke behøver at følge al kritik du får. Tag det, som giver mening for dig og din tekst, så du kan gøre den endnu bedre.

Hvor finder du en skrivegruppe? 

Hvor finder du så en skrivegruppe henne? Du kan række ud til dit personlige netværk og spørge, om der er nogen, der har lyst til at starte en skrivegruppe med dig. Du kan spørge dit lokale bibliotek, om de kender til noget eller måske har en skrivegruppe. 

Der findes også rigtig mange online-skrivegrupper. Her er vores anbefaling at lave en søgning på facebook, for der er rigtig mange, som du kan blive en del af. Her kan det også være, at du møder andre, der søger en fysisk skrivegruppe, der hvor du bor.

Du kan også være primusmotor på en skrivegruppe i dit nærområde. Her kan du starte med at sætte en seddel op på dit lokale bibliotek eller købmand. Her er det dig, der skal ud at banke på døre og se, hvad du kan ruske op i dit nærområde.

En skrivegruppe gør, at du kan skrive sammen med andre, så du bliver bedre til at skrive og læse. Det er total win-win.

God skrivelyst.