Tre ting du skal tænke over, inden du går i gang med at podcaste.

Tre ting du skal tænke over, inden du går i gang med at podcaste.

Vi elsker podcasts, og vi vil gerne hjælpe dig med at gøre din podcast til en succes. Det er en superfed måde at dele sin viden og passion på. Der er mange forskellige genrer indenfor podcasts, og vi synes klart, at hvis du har lysten til at podcaste, så skal du bare se at komme i gang. Vi har brug for dét, du gerne vil dele.

Vi har lavet en liste over tre ting, der er vigtige at tænke over, inden du går i gang med din podcast. 

Hvad vil du podcaste om?

Det er vigtigt at have et emne for din podcast. Er du god til at underholde, eller har du en helt særlig viden, som du ved, andre ikke kan leve uden? Der er rigtig mange forskellige podcasts derude, sikkert også om det emne, du har tænkt dig at podcaste om. Det skal ikke holde dig tilbage, for vi har brug for lige præcis din viden og din måde at formidle det på.

Hvor ofte skal din podcast udkomme?

Nogen gør det hver dag, andre én gang om ugen, hver 14. dag eller én gang om måneden. Hvilket interval, du vælger, er ikke det mest væsentlige, bare du vælger et interval, så dine lyttere ved, hvornår de kan forvente en ny episode fra dig. Når du kender dit interval, gør det også, at du ved, hvor meget tid du skal bruge på at forberede dig og til at gøre hver enkelt episode klar. Det er også din måde at sætte en ramme op for, hvad dine lyttere kan forvente af dig.

Har du tiden, det kræver?

Har du tiden til at lave en podcast? Det tager tid at optage og redigere. Det er også her, du kan gøre dig nogle tanker om, hvorvidt noget af arbejdet skal uddelegeres,altså, om du skal have nogen til at hjælpe med at optage og redigere eller hjælp til markedsføringen af din nye podcast. Af den grund er det også ret vigtigt at tænke over, om du har tiden, for det tager tid at producere en god podcast, hvor du skal finde materiale, optage og redigere, dele og markedsføre den.

Når du har styr på de her ting, så skal du bare komme i gang med at podcaste, eller måske finder du ud af, at du skal udskyde projektet lidt. Har du brug for sparring på dit emne, udstyr eller praktisk hjælp for at gøre din podcast til virkelighed, så tag fat i os, så finder vi ud af det sammen.

Har du andre podcastemner, du gerne vil have, vi tager fat på, så skriv dem i en kommentar, så samler vi dem sammen og svarer på dem alle i et nyt indlæg. Vi glæder os til at høre DIN podcast.